Sõltumatu kokkupõrketestide läbiviimise organisatsioon pidas QASHQAId 36.83 punkti vääriliseks võimalikust 37st; sõiduk saavutas peaaegu maksimaalse tulemuse Euro NCAPi karmides laup- ja külgkokkupõrketestides ning täispunktid turvavöö meeldetuletuste eest.

Auto, mis tuli Euroopas müügile käesoleval aastal, sai ühtlasi eeskujulikud neli tähte laste ohutuse eest. Seni ei ole ükski väike pereauto maksimaalset viit tähte saanud.

“QASHQAI on dünaamilise välimusega kompaktne crossover, mis pakub traditsioonilise luukpäraga pereauto parimaid omadusi koos 4x4 võimete ja praktilisusega,” ütleb Brian Carolin, Nissan Europe asepresident müügi ja turunduse alal. “Täna on mul hea meel tõdeda, et QASHQAI on ka üks turvalisematest autodest, mida teedel kohata võib.”

Jalakäija ohutuse eest sai sõiduk kaks tähte, kolmandast jäi puudu üksnes 0.38 punkti, maksimaalset nelja punktini ei ole ükski väike pereauto veel saanud.

QASHQAI seniste tellimuste hulk on muljetavaldav, ühtekokku on tellitud ligi 60,000 autot. Aprilli lõpuks oli müüdud 23,551 autot. Enamik QASHQAI ostjatest tulevad seniste kompaktautode kasutajate seast, mis vastab Nissani varasematele ennustusele.

Valikus on kahe- ja neljarattavedu ning neli mootorivõimalust — kaks bensiini- ja kaks diiselmootori varianti, kaasa arvatud täiesti uus 2.0 diiselmootor.

QASHQAId toodetakse Nissani Sunderlandi tehases Inglismaal ning see on välja töötatud kogu maailma turgude jaoks. Alates tänasest tuleb mudel nime “Dualis” all müügile Jaapanis. Hiljem sel aastal tuleb Qashqai müügile ka Lähis-Idas ja teistel turgudel väljaspool Euroopat.