Markko Märtin sõitis Margami katse alguses oma auto parema küljega vastu puud. Kaardilugeja Park sai raskelt vigastada, TV3 andmetel suri ta momentaanselt. Parki surmaaeg oli 12:45 Eesti aja järgi.

“Suure kahetsusega peavad Walesi ralli korraldajad kinnitama, et Michael Park sai surmavaid vigastusi,” teatas Suurbritannia ralli korraldusmeeskond. “Tema omakseid on teavitatud.”

Peugeot’ tiimipealik Jean Pierre Nicolas avaldab omastele kaastunnet. “See on väga kahetsusväärne, kahetsusväärne osa spordialast. Alati on olemas risk, suur risk, aga kirg paneb su täielikult ohtu unustama,” ütleb ta. “See on hirmus, hirmus mehele, keda oma meeskonnas armastasime, hirmus tema perekonnale. Nüüd hakkame otsustama ülejäänud hooaja saatuse üle. Meistrivõistlused ei ole sellega võrreldes midagi väärt.” Tugeva šoki sai ka Markko Märtin. “Auto number kaheksa piloot, Markko Märtin, vigastada ei saanud,” lükkavad ralli korraldajad väited vigastuste kohta ümber.

Rallisõitja Jaan Mölder ütles ETV-le, et koha puhul, kus Märtin vastu puud sõitis, oli tegu väga kiire kurviga.

Hukkunud Michael Park sündis 22. juunil 1966. aastal Inglismaal Herefordshires, ta oli abielus ja kahe lapse isa.

Hüüdnime “Beef” kandnud kaardilugeja oli enne Märtiniga koostöö alustamist töötanud koos Richard Burnsi ja Colin McRaega. Märtini kaardilugejaks sai ta 2000. aastal, mil ekipaaži liikmed asusid erasõitjatena kasutama Toyotat. Oma esimese MM-ralli sõitis inglane koos kaasmaalase David Higginsiga 1994. aastal.

Enne Suurbritannia rallit crash.net’ile antud intervjuus ütles Park, et et tema ja Märtin ei olnud enne inglasele viimaseks jäänud rallit alla andnud ja et nii auto kui seadistuse osas liigub kõik õiges suunas.

Kell 16:00 peeti plaanipärane finišitseremoonia, kus aga ei pritsitud šampanjat ega korraldatud pressikonverentsi. See asendati minutise leinaseisakuga Parki auks.

Kohapeal viibiva Eesti rallisõitja Jaan Mölder ütles ETV-le, et meeleolu ralli teenindusalal on masendav.

Leina märgiks on Peugeot meeskond palunud võistluste arvestusest välja arvata ka kolmanda koha saanud esisõitja Marcus Grönholmi tulemuse.

Sebastien Loeb loobus esikohast ja võttis meelega vastu karistuse, mis viis ta kokkuvõttes rallil kolmandaks ja jättis praeguseks hetkeks ilma meistritiitlist.