Solbergi Subaru mootor ei käivitunud enne avapäeva viimast ajakontrolli, kuna tema auto generaator oli rikkis ning aku oli tühjaks saanud. Ajakontroll asus nõlva otsas, mistõttu ei õnnestunud ekipaažil autot omal jõul ajakontrolli lükata ning selleks kasutati kõrvalist abi, mis on aga keelatud.

Üldjuhul järgneb sellisele tegevusele rallilt diskvalifitseerimine, kuid kuna kohtunikud leidsid, et ekipaaž ei olnud ise abi palunud, siis karistati Solbergi 5-minutilise ajatrahviga — lisaks sellele sai norralane 40-sekundit trahvi, kuna hilines ajakontrolli 4 minutit.

Pärast karistuste liitmist on rallit avapäeva kiiruskatsete järel juhtinud Solberg kukkunud 13. kohale ning ralli liidriks on tõusnud Sebastien Loeb.

„Ootasime, et auto käivitada ja siseneda ajakontrolli,“ lausus Solberg. „Kahjuks auto ei startinud ning kuna tee oli ülesmäge, siis oli autot väga raske lükata ning selle lolli reegli pärast ei ole meil enam Parc Ferme’s stardiakut. Kõigepealt me lükkasime auto kollaste lippudeni ning minu meelest võib pärast seda kasutada kõrvalist abi. Vähesed inimesed aitasid meid ning me pidime küllaltki kaua enne ootama, kui meile appi tuldi. Ma ei tea, mis edasi saab, kuid meie meeskond tegeleb asjaga.“