Sellega tähistatakse Land Roveri firma 53. sünnipäeva, öeldi ETAle United Motorsist. Kevadürituse raames korraldatakse juhtide vahetustega testsõite erinevates tee- ja maastikuoludes.

Laagriplatsile jõudes testitakse autode maastikuvõimekust ja peetakse mitmesuguseid meeskondadevahelisi võistlusi. Korraldajad ootavad Land Roveri sünnipäeva tähistamisele kõiki huvilisi. Külalised paigutatakse kogunemisel klubi autodesse Freelander 1,8i, Freelander Td4, Discovery V8i, Defender 110 Td5 NATO ja Defender 110 Servicemobil. Muidugi võib automatkale tulla ka oma Land Roveriga. Autoomanikke oodatakse koos peredega.

AS United Motors müügidirektor Toomas Pärna selgitas, et Land Rover on oma 53 tegevusaastaga näidanud kui väga vastupidavate ja võimekate maastikuautode tootja. Land Roveri töökindlus ja mudelivalik sobib kõige erinevamate vajadustega kasutajatele ja neid hinnatakse paljudes riikides ka riigistruktuuride teenistusautodena.

Pärna lisas, et Land Roveri sünnipäevaürituse eesmärk on demonstreerida erinevate mudelite omadusi ja testida nende võimekust liikumisel erinevates teeoludes ja maastikul.

Land Roveri sünnipäevaüritus algab laupäeval kell 11 kogunemisega United Motorsi autokeskuse juures, kus jagunetakse autodesse. Ühises autode kolonnis alustatakse kedadmatka kell 11.30 ja saabumine laagriplatsile on kavandatud kella 13. Lisaks autode testimisele ja võistlusele grillitakse laagriplatsil vorste ning pakutakse sünnipäevatorti. Kell 14.30 alustatakse tagasiteed ja orienteeruvalt kell 15.30 ollakse Tallinnas tagasi.

Land Roveri viimane mudeliuuendus puudutas Euroopas enimmüüdud linnamaasturit Freelander, mille varustusse lisandusid eelmisel sügisel uus steptronic-automaatkõigukast, 2,5liitrine V6 bensiinimootor ja 2liitrine turbodiiselmootor.